Igazán nagy változásokkal nem kezdődött a kedd reggelem, mivel már hetek óta ugyanezt csinálom. 🙂 Citromos víz, majd megfőzöm a családnak a kását, és közben préselek magamnak narancs-alma levet. Különösebb éhség nincs annak ellenére, hogy tegnap reggel ettem utoljára.

Délelőtt Miskolcra kellett mennem. Nos, az ilyen hosszú vezetést inkább kerülni fogom a következő napokban. Nem voltam olyan koncentrált, talán egy kicsit lassabb is a szokásosnál. Ez az én esetemben egy kicsit furcsa, mert rám azért az jellemző, hogy pörgök ezerrel. Bár még így sem voltam olyan lassú, mint pl. a párom. 😀

Miskolcra muszáj volt mennem, mert időpontom volt a szemészetre. Hát… mit csináljak… a sok számítógépes munka… és a doktornő szerint ez már korral jár, hogy olvasó szemüveg kell. 🙁 DE, azért nem adom olyan könnyen ezt a szemüveg dolgot, ugyanis van nekem egy nagyon kedves barátnőm, aki éppen íriszdiagnosztikát tanul. A záróvizsgájához én leszek az egyik kísérleti embere, aki a következő hetekben-hónapokban elvégzi az általa kiadott feladatokat, szemgyakorlatokat. De erről majd később lesz egy külön blogbejegyzés. 🙂

Szóval Miskolcon valahogy az illatok  csapdájába kerültem. A kórház mellett pörkölt illat terjengett, majd kicsivel később a fornettié. Érdekes, mert már ezer éve nem ettem ilyen ételeket, de most valahogy nagyon orron csaptak ezek az illatok. Talán azért, mert éhes voltam? Mindenesetre vittem magammal egy palack alma-grépfruit-narancs-meggy levet, ez volt az ebédem.

Hazaérve azt éreztem, hogy20160425_133638 le kell feküdnöm, de lássatok csodát, 5 perc alatt feltöltődtem. Feltettem főni a zöldséglevesemet, mert a sok édes lé után már nagyon kívántam valami mást. Amíg ez elkészült, addig is megettem 1 teáskanálnyi csicsóka sűrítményt.

Közben persze a páromnak is kellett főzni valamit, bár amíg oda voltam, megette az összes maradékot, amit a konyhában talált. 😀 Mindenesetre készítettem neki egy csicseriborsó ragut (reggel már megfőztem a csicseriborsót) rizzsel.

A legnagyobb gondot jelenleg az okozza, hogy főznöm azért kell, és nem árt megkóstolni, mielőtt az asztalra teszem. Ezért jó úgy böjtölni, hogy elvonulsz valahova, ahol nem kell napi szinten még így “kínoznod magad”.

A gyerekeimet felkészítettem a böjtömre, mondtam nekik, hogy ha kissé ingerült vagyok, akkor az a böjt hibája. 🙂 Már kérdezgetik, hogy meddig fog ez tartani, 😀 és csak kommentelik… hogy: “Ja… anya böjtöl”. A párom mondta is, hogy legközelebb befizet egy léböjt táborra, de a nagylányom megijedt, hogy akkor ők mit fognak enni. 😀

Persze ezt a böjtkezdést még fokozza az, hogy a holdciklushoz csatlakozott a saját ciklusom is, úgyhogy ez dupla ingerültséget jelent. 😀

20160422_122037Ezeket ittam (ettem) ma:

  • 0,5 l. citromos víz
  • 0,5 l. alma-narancs
  • 0,5 l. alma-narancs-grépfruit-meggy
  • 1,5 l. zöldségleves (nagyon-nagyon kívántam)
  • 0,5 l. zöldséglé
  • 2,5 dl méregtelenítő tea
  • 2,5 dl zöld tea
  • 2×2 huminiqum
  • 3×1 magnézium-citrát
  • 2 teáskanál csicsóka sűrítmény

A nap folyamán különösebb éhség érzetem nem volt, ugyanis amikor egy picit is éhesebb voltam, akkor ittam. Ami nagyon hiányzik, az a családi evés. Úúúúgy ettem volna abból a csicseriborsó raguból. 🙂

Igyekszem minden nap valami hasznos dologról is írni a böjttel kapcsolatban, 🙂 így ma a huminiqumról osztok meg pár gondolatot.

Miért is jó huminiqumot szedni? Elsősorban a benne lévő fulvosav és a huminsav remek méregtelenítő, nehézfém kivezető tulajdonsággal bírnak, a máriatövisről nem is beszélve, amely a máj működését támogatja.

“A huminsavak kémiai értelemben egyrészt természetes quinon vegyületek, másrészt természetes polimer molekuláknak tekinthetők, melyek alap építő egységei a kis molekulájú fulvosavak. Egy részük tehát felszívódik a szervezetbe (antivirális, energiatermelő katalizátor, immunrendszer erősítő és méregtelenítő hatás), más részük viszont a bélrendszerben maradva serkenti, szabályozza a bélflórát, felvehető állapotban tartja a tápanyagokat, megköti és kiüríti a toxikus nehézfémeket (pl. Hg, Al, Pb, As, radioaktiv elemek stb…) toxinokat, és gyógyszermaradványokat.”

Nagyon fontos, hogy emellett bőségesen igyunk folyadékot, hogy a nehézfémek, toxinok kiürülését segítsük.

Forrás: HappyBio.hu