Könnyen indult a szerda reggel is. Nincs fejfájás, rosszullét… csak iszok egész nap. 😀 De olyan hiányérzetem van, méghozzá az, hogy nem ehetek. Sokszor kalandozik el a gondolatom, hogy beleharapok egy szép nagy paradicsomba, vagy körtébe, netán egy uborkába. 😀

Az ingerültség a tetőfokára hág, amikor indulás előtt két perccel: hol az esernyőm, hol az uzsonnám és hol a fésűm. Minden reggel kapkodva indulunk, nyugtassatok meg, hogy ez nemcsak nálunk van így. 😀 Aztán csak észreveszem, hogy az egyik gyerekem uzsonnája itthon maradt, én meg aggódok ezerrel, hogy szegény gyerek mit fog enni.

Mivel napközben a gép előtt dolgoztam, eléggé fáztam. Ilyenkor forró, chilis zöldséglevest kortyolgattam és este egy sós-vizes lábvíz is igen jól esett. Tettem bele illóolajokat, mint pl. levendulát, ciprust, citromot és narancsot.

Ebédet ma is főztem, persze nem magamnak, hanem a páromnak. Hát… ma is a kedvenceim kerültek az asztalra, úgy megettem volna azt a maradék krémes krumplit, ami a sütőben maradt. 😀

Ma is megittam vagy 4 liter folyadékot, de már nem mértem. Érdekes, hogy lefekvés előtt kifejezett szomjúságot éreztem, ezért 1 pohár vízzel zártam a napot.

… és a végén jöjjön egy kis okosság, a só és a méregtelenítés kapcsolatáról.

Sós-lábfürdő

Egy lavórba 8-10%-os sós, meleg (40 fokos) vizet készítsünk. Tehát 3-4 liter vízhez kb. 30-40 dkg sót adjunk. Évente két kúra, kúránként 8-10 alkalom, heti 3-szor, alkalmanként 30 percen keresztül. A lábfürdő után nem kell a lábat lemosni, csak leitatni róla a vizet.

Sós-fürdő

letöltésA só-fürdő koncentrációja kezdetben minimum 1%-os legyen, majd később növeljük ezt a mennyiséget 8%-ra. Minél magasabb a koncentráció, annál erősebb a tisztító hatás és annál erősebb a szervezet reakciója is. Egy normál nagyságú fürdőkádnál szükség van kb. 1 kg himalája sóra. A kristálysót tegyük a fürdőkádba és engedjük rá a vizet.

Figyelmeztetés: A víz csak a vesét lepje el és ne érje el a szív szintjét, mert gyorsan és erősen leeshet a vérnyomás. A víz ne legyen nagyon meleg, inkább 1-2 fokkal hűvösebb mint a megszokott, mert a só hatására melegebbnek érződik.  Gyulladásos betegségek esetén ellenjavallt.

A sófürdő elősegíti, hogy a méreganyagok a bőrön keresztül távozzanak. Fokozza a sejtek regenerálódását, serkenti a nyirokkeringést, amelynek köszönhetően a felhalmozódott salakanyagoktól  gyorsabban szabadul meg a szervezet.

Kristálysó-testradír

  • 3 evőkanál finom szemcsés himalájai kristálysó
  • annyi növényi olaj (pl. mandula-, olíva), amennyit felvesz, és kenhető lesz
  • 5 csepp levendula illóolaj
  • 1 csepp citrom illóolaj

Ezzel a keverékkel dörzsöljük be az egész testünket, majd tekerjünk magunk köré egy lepedőt és takarózzunk be. Legalább 30 percen keresztül hagyjuk a testradírt hatni. Egy idő után kellemes melegség tölti el szervezetünket.

Végezetül öblítsük le bőrünket langyos vízzel és itassuk szárazra. Hetente 1x alkalmazzuk.

Jótékony hatása (többek között):

  • stresszoldás
  • serkenti a vérkeringést
  • narancsbőr kezelése
  • pikkelysömör kezelése
  • méregtelenítés