Péntek… fáradt vagyok… nyűgös … és éhes. 🙁 A préselt zöldséglé nagyon NEM ízlik, de úgy veszem észre, hogy erre nagy szükség van, mert ettől mindig beindul a tisztulás. A sárgarépa és a zeller mindig alap benne, ezzel nem is lenne gondom… de tettem még bele medvehagymát, brokkolit és rebarbarát is. Szóval…. ti ilyet ne készítsetek, ha jót akartok magatoknak. 😀

Remélem, ennél rosszabb nem lesz, pedig még a felénél sem tartok. A megmentőm most is a zöldségleves volt.

A hangulatom eléggé ingadozik, de inkább lent van, mint fent. Emlékszem, amikor léböjttáborban voltam, akkor is a 3-4. nap környékén voltam eléggé depis. Jó lenne elvonulni, semmivel sem foglalkozni, de persze ez most nem lehet. Úgyhogy szedem a magnéziumot 🙂 , hogy kicsit jobb legyen a helyzet.

Tegnap rendeltem 3 üveg nyírfanedvet, abban reménykedve, hogy egnordic-koivu-bio-nyirfanedv-termeszetes-nyirfakivonaty kis vitalitást fog adni. Ma már meg is érkezett a csomagom (szuper gyors volt a webáruház, ezúton is köszönöm neki 🙂 ), így próbára is tettem. Kortyonként iszogattam, olyan jól esett a rosszul sikerült italok után, hogy 5 perc múlva már a gyerekeknek készítettem a vacsorát. Szóval… remélem a következő napokban is jó hasznát veszem.

Nézzük csak, hogy miért is igyunk nyírfanedvet méregtelenítés alatt?

Mindenképp hozzáadott adalékanyagoktól mentes nyírfanedvet vásároljatok. Mert van ilyen is és olyan is. 🙂

A nyírfavíz összetétele ma már jól ismert. A színtelen folyadék, számtalan makro-, mikro- és nyomelemet tartalmaz oldott, ionizált állapotban, ami gyors sejtszintű felszívódást mutat a szervezetben. Nagyobb mennyiségben ezek közül is főként: kálium, kálcium, nátrium, magnézium, mangán, foszfor, cink, réz….

A nyírfanedv oldott, ionizált részecske állapotban a sejtek szintjén szívódik fel. Megfiatalítja a testet, létrehozva a homeosztázis egyensúlyát.

A nyírfanedv mágneses erőként viselkedik a szerves hulladékokat illetően, mint a salakanyagok, mérgezőanyagok. Megállapíthatjuk, hogy valódi sejtszintű, váladék elvezető szerepet tölt be. Magába szívja a rosszat, cserébe pedig otthagyja a gyógyító tulajdonságait. A nyírfanedv az erős savakat semlegesíti, mérgező hatásukat közömbösíti, megteremti a sav-bázis egyensúlyt, támogatja a tápanyagok beépítését, serkenti az enzimek működését. Köszönhető ez a szerves összetevőknek és kiemelkedően magas nátrium, a kálium, a kalcium és a magnézium tartalmának. Amikor a nyírfanedv reakcióba lép a savakkal, az eredmény kevesebb káros melléktermék, amelyeket azután a test már ki tud üríteni.

Forrás: Happybio.hu