,

Böjtnapló: The end

Igaz, hogy 10 napra terveztem a böjtöt, de úgy érzem, hogy most 8 nap is elég lesz. 8 nap nem evés, és mellette főzés eléggé megterhelt, ugyanakkor sokkal jobban, és könnyebben érzem magam. Büszke vagyok magamra, hogy meg tudtam tenni, mivel én imádok enni. 😀

A böjt összegzését nézve 3 kg-tól szabadultam meg, az előtte 1 hónapos glutén- és húsmentes étrend alatt pedig 2 kg-tól. Ez nem sok, de ezek a kilók szerintem nem is fognak visszajönni.

Böjttörés

Nagyon fontos, hogy az ételek visszavezetése lassú és kíméletes legyen. Ne terheljük le az emésztőrendszert zsíros, nehéz, húsos és gluténos ételekkel, az első falatok zöldségek és gyümölcsök legyenek. Az olajos magvakat is mellőzzük a böjttörés napján.

Szerda reggel készítettem egy banános-almás turmixot, de ez egy kicsit sok volt, mert mintha egy kő lett volna a gyomromban. Ezért készítettem egy borsmenta teát, és egy kupica imsysert is megittam.

Ebédre főztem egy egyszerű zöldséglevest, amibe már került egy kevéske só is. Olyan finom volt, jó volt rágni a benne lévő zöldségdarabkákat.

20160504_184212Estére pedig fokoztam az élvezeteket, egy adag zöldsalátát készítettem grillezett batátával.

Az érzékszerveim teljesen kitisztultak, az illatok és az ízek nagyon intenzívek. A tojást és a húst egyáltalán nem kívánom… sőt … ellenérzést vált ki bennem.

Igazából nagy változásokat nem tudok mondani, mert nekem korábban sem voltak krónikus betegségeim. Egyszerűen jól érzem magam, és már azt várom, hogy bevessem magam a konyhába, és sok-sok finomságot készítsek. Holnap spárgás rizottó lesz az ebédem. 🙂

Hogyan tovább?

A reggeli citromos víz mindenképp megmarad, de már nem fogok leveket préselni. Helyette smoothie-kat készítek, amibe már az egész gyümölcs benne lesz. Napi legalább fél litert mindenképp meg fogok inni. Húst továbbra sem fogok enni, és tejterméket is csak nagyon-nagyon ritkán. Lesznek gluténmentes napjaim, mint ahogy korábban is voltak. Szerencsére jön a sok zöldség és gyümölcs szezon, biztos nem fogok éhezni. 😀

A mindennapi mozgást mindenképp beiktatom, a két kisebb lányom is velem fog tartani görkorival vagy biciklivel. Bár már most a kerti munkák is mindennaposak. 🙂 A minap olvastam több cikket is arról (ITT és ITT), hogy mennyire vegyszerezettek a zöldségek és a gyümölcsök, amik az én táplálkozásom döntő részét képezik. Ezért mindenképp fogok veteményezni is. A paprika és a paradicsom palánta már kiültetésre vár, és a batáta is szépen növöget. 🙂

Remélem, tudtam erőt adni neked, hogy TE is változtass az életmódodon, netán egy kisebb böjtöt is bevállalj. Ha bármiben segítségre lenne szükséged, írj nyugodtan.