Hozd, varrd, vidd. Környezettudatos akció Tiszaújvárosban

Elönt bennünket a szemét, tegyünk ellene!!!
Egyre több a környezettudatos ember a környezetemben, de sajnos nagyon sok még a nem környezettudatos. A piacon és a boltban vásárolva folyton folyvást szembejön a sok nylonzacskós vásárlás. Ezért azt találtam ki, hogy szervezünk Tiszaújvárosban egy HOZD-VARRD-VIDD akciót, melyben összegyűjtjük az anyagokat, megvarrjuk és szétosztjuk az így elkészült zsákokat.

HOZD: ha van a szekrény mélyén, a nagyinál vagy a pincében használaton kívüli, kidobásra szánt függönyöd vagy vászon terítőd, akkor azt ajánld fel. Mielőtt felajánlod, gondold végig, hogy TE beletennéd-e abból az anyagból készült zsákba a zöldségeidet. FONTOS! Mielőtt felajánlod az anyagot, mosd ki, csak tiszta anyagot hozzatok, amelyekből könnyen tudunk zsákot varrni. Zsinórok, vastagabb fonalak felajánlását is szívesen fogadjuk. A gyűjtés 2018. október 8-13.

VARRD: ha van varrógéped, és használni is tudod, akkor jelentkezz készítőnek. Ha elviszel egy anyagot, abból próbálj minél több méretben (a legkevesebb hulladék keletkezésével) használható zsákokat varrni. 2018. október 14-19.

VIDD: ha az előző kettőben nem tudsz részt vállalni, de szeretnél tenni jót a közösségért és a környezetedért, akkor jelentkezz szütyőosztónak. Szombati napon ha a piacon meglátod, hogy valaki zacskót tép, ajánlj fel neki egy szütyőt. Mindenkinek csak egyet, hogy minél több ember kaphasson belőle. Ezáltal elindul egy szemléletformálás, beszélni fognak róla, több tudatosabb vásárló lesz, akinek nemcsak a pénztárcája lesz fontos, hanem a környezete is. 2018. október 20.