Itt a nyár, kulaccsal a kezünkben gyakran kerülünk olyan helyzetbe, hogy elfogy az ivóvizünk. Amennyiben nem szeretnénk mikroműanyagokkal szennyezett vizet inni, illetve újabb és újabb műanyag palackot termelni az ásványvíz vásárlásával, akkor gondoljunk a ReFill mozgalomra! Mi is ennek a mozgalomnak a lényege?

A mozgalomhoz csatlakozva különböző vállalkozások felajánlhatják, a betérők számára, hogy újratöltik az üvegüket csapvízzel. Legyen szó kávézóról, boltokról, közlekedési csomópontokról, bárki bekerülhet az adatbázisba, és kiteheti a részvételt jelző Refill matricát. A népszerűsége Európa szerte terjed: kevesebb műanyagot használnak, jóval olcsóbb megoldás, mint az ásványvíz vásárlása, ráadásul a vállalkozásoknak is jól jön, hogy többen térnek be hozzájuk, könnyen szerezhetnek új vásárlókat.

Ha te is szeretnél ReFill tag lenni, és szívesen feltöltöd a betérők kulacsait, akkor a regisztráció pontos menetéről ITT olvashatsz.

A töltőpontok könnyebb megtalálásához egy térkép készült, amit REFILL.HU-n tudsz elérni – de az applikációját letöltheted az okostelódra is.

Ahol a mozgalom matricáját látod megjelenni (lásd lentebb), ott ingyen – és valószínűleg mindenféle fintor nélkül – feltöltik neked csapvízzel a kulacsodat/flakonodat.

Hajrá ReFill!!